05
Zář
-
Příprava
15 min.
-
Vaření
25 min.
-
Hotovo za
60 min.
-
4 porce
Ingredience
- kuřecí prsa 800 g, hrst bylinek (tymián, šalvěj,...)
- cizrna (namočená přes noc ve vodě)
- kuřecí vývar na uvaření cizrny
- špenát 250 g
- smetana 0,2 l
- šalotka 1 ks, česnek 2 stroužky, máslo 2 lžíce, sůl, pepř
Postup
-
1
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Prsa necháme 1 h v lednici marinovat. Poté opečeme na másle z obou stran a dopékáme v troubě při 180°C 12-15 minut..
-
2
Šalotku a česnek zpěníme na másle, přidáme smetanu a špenát. Vše krátce povaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Namočenou cizrnu uvaříme ve vývaru do měkka. K uvařené cizrně přidáme špenátové pyré a zjemníme máslem.